microsoft word picture ile ilgili görsel sonucuİş yaşantımız veya günlük hayatımızda en sık kullandığımız programlardan biri şüphesiz word dosyalarıdır. Word dosyaları raporlar, makaleler gibi bir çok konuda iş yaşantımızın en önemli parçalarından biri. Tarafımıza gelen raporlarda word dosyalarını açıyor ve resimler görüyoruz. Bu resimleri word dosyasının içinden almak ve kaydetmek istiyoruz. Bunun için bir çok yöntem var. Biz kısaca bir word dosyasından bu resimleri nasıl kaydederiz bahsedelim. 2. Yöntemde açılmayan word dosyalarını açmak için bir yöntem olarak düşünebilirsiniz.

İlkel Yöntem: Print Screen tuşu ile word dosyasında Resmi kaydetmek

print screen ile ilgili görsel sonucu Word dosyasındaki görselleri Print Screen Tuşuna basıp, Paint programına atmak sureti ile yapılan resim kaydetme işlemi, hem zahmetli, hemde görüntü kalitesini düşürecektir. Bu yöntemi amcalarımıza, klavyeden tuş bulamayan göbekli dedelerimize bırakalım, biz yeni nesil olarak aşağıdaki yöntemleri kullanalım  

1. Yöntem: Word Dosyasını Açarak Resim Kaydetmek

Word Dosyasında Çalışırken ilgili resimin üzerine sağ tıklayarak Resim Olarak Kaydet butonuna basarak resimleri kaydedebilirsiniz. Avantajları:
  • Tek resim kaydetmek için en kısayol olmasıdır. Bunun için painte atma veya zip dosyası açma gibi aşamalar ile uğraşmaya gerek yoktur.
  • Resimi farklı formatlarda( png, bmp gibi ) kaydedebilirsiniz.
  • Veri kaybının önlenmesi. Resim orjinal hale getirilerek
Dezavantajları:
  • Birden çok resim kaydederken tek tek uğraşılması gerekiyor.

2. Yöntem: Word Dosyasının Uzantısını Zip Dosyası Yapmak ( Önerilen )

Word dosyasında birden fazla resim olması durumunda ideal bir yöntem olup, bu yöntem sadece word dosyasındaki resimleri kaydetmek haricinde word dosyalarının bozulması durumunda da kullanılabilir. Bu ayrı bir konu, biz sadece bu yöntem ile word dosyasında resimleri nasıl kaydedebileceğimizi tartışalım. 1. Word Dosyasının adında sağ tıklayıp Yeniden Adlandır diyelim ( F2 ilede yapabilirsiniz ) (Bu adımda dosya uzantısı gözükmüyorsa buradan yardım dosyasını okuyabilirsiniz.) 2. Word dosyasının uzantısını .docx veya .doc ise bu kısmı silip .zip yazınız. Yani aslında biz dosya türünü docx veya doctan zip yapmış oluyoruz. 3. Bu zip dosyasını sıkıştırma programları winrar veya microsoftun sıkıştırma programı ile açınız. Karşınıza gelen ekranda word dosyasının içerik bilgilerini yani yazı, resim, biçimlendirme gibi bir çok şeyi görebileceksiniz. Bu konu çok ayrıntılı bir konu olduğundan ve konumuz word dosyasındaki resimleri kaydetmek olduğundan bu konuya çok girmek istemiyoruz. Bizim için önemli olan bu word dosyasında resimlerin nerede olduğudur ve bu dosya word klasörünün içerisindedir. 4. Açılan ekrandan word klasörünü, ardından word dosyasında resimlerin kaydedildiği media klasörünü açınız. Bu klasör içindeki tüm dosyaları görebilir ve farklı yere taşıyabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemle resimleri dahi değiştirebileceğinizi unutmayın

3. Yöntem Dosyayı Farklı Kaydederek Resimleri Görmek

İlk iki yöntemden daha sağlıklı olabileceğini söyleyebiliriz. Fakat bu yöntemde kullanıcı tarafından yapılan hatalar nedeni ile pek fazla önermiyoruz. Bu adımda word dosyanızı açınız ve  F12 tuşu ile veya dosya farklı kaydet ile dosyayı HTML formatında kaydediniz. Kaydettiğiniz dizinde otomatik html dosyası ve buna bağlı bir klasör oluşacaktır. Bu klasörü açarak dosyanızdaki tüm resimleri görebilirsiniz.      

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir