Netcad projenizde bir veya birden fazla alanı bir doğru veya alan esas alarak parçalara bölmek oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle kamulaştırma gibi şeritvari harita işlerinde bu özellik olmasına rağmen işlemler çoğu kullanıcı tarafından elle yapılmaktadır. ( Net kamu üzerinden bu işlem ve daha fazlası otomatik olarak gerçekleşmektedir, burada anlatmamızın nedeni mevcutta bu modüle sahip olmayan kullanıcılar için anlatılmıştır. )
Birinci adım;
Netcad >> Düzenle >> Alan İşlemleri menüsünden Alan Böl seçiniz. Bölme işlemi yapılacak doğruyu veya alanı seçiniz.
Burada alan seçiminiz durumunda Bölen Obje Kapalı Alan Devam Etmek İstiyormusunuz uyarısı gelirse Evet\’i tıklayınız. Ardından Kotları Kesenden Al seçeneği çıkacak. Bu durumda oluşturulacak alanın kotlarını otomatik olarak hesaplayabilirsiniz.
İkinci adım;
İşlem sonrası parçalanacak alanlarınızı belirleyiniz. Bu alanları bir tabakaya alarak veya seçim esnasında uygun yöntemlerle seçerek yapınız.
Üçüncü adım;
İşlem sonrası parçalanan alanlar, parçalandığı alanın ismini alır. Bu isimleri kendiniz uygun yöntemler kullanarak elle değiştirebilir veya konu ile ilgili makro kullanabilirsiniz.
Bu sayfada anlatılan yol,yöntem,görsel ve izlenecek yollar yaygın kullanımından dolayı Netcad 5.2 yazılımı esas alınarak anlatılmıştır. Diğer sürümlerde farklılık gösterebileceği gibi, Netcad yazılımınıza eklediğiniz makro, modül veya eklentiler ile farklılık gösterebilir.Ayrıca anlatılan herşey bilgi amaçlı olup, ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçmek için projelerinizi yedeklemeyi ve uygulayacağınız yöntemlerden sizin sorumlu olduğunuzu unutmayınız. Bu makaledeki yazı ve görsellerin aksi belirtilmedikçe veya atıfta bulunulmadıkça tüm telif hakkı Şaban GÜL\'e aittir. Link ve isim verilmek sureti ile farklı yerlerde yayımlanabilir ve paylaşılabilir. Paylaşılan bilgilerin eksik veya hatalı olması durumunda sorumluluk kabul edilmez. Bu konularla ilgili iletişime geçmek için lütfen bize ileti gönderiniz.
No responses yet