Netcad Parsel Editörü ile Excel’e Rapor Göndermeyi çoğumuz biliyoruz. Fakat yine bazılarımız bu raporu alırken veya aldıktan sonra özelleştirmeyi gözden kaçırıyor. Kısaca Rapor Almayı, Ardından biçimlendirmeyi anlatalım. En altta bulunan kısa videomuzu izleyerek görsel daha iyi görebilirsiniz. Parsel Editöründe bir parselin üzerinde fareyi sağ tıklayarak karşınıza gelen ekranda Kullanıcı Tanımlı Raporlara tıklayınız.  Karşınıza gelen ekranda şablonları göreceksiniz. Fakat biz bunları esas almadan yeni bir şablon oluşturalım.
  • Netcad ile oluşturduğunuz veya var olan tüm şablonlar C:\NetcadReport\PARSEL dizininde saklanır. Dilerseniz raporunuzu buradan düzenleyebilirsiniz.
  • Yeni Rapor Şablonu seçip karşınıza gelen ekrandan Excele aktarmak istediğiniz özellikleri sırayla seçiniz. İleri İleri diyerek şablonu kaydedelim. Ve Raporumuzu Alalım
  • Rapor oluştuktan sonra Netcad bu excel dosyasını C:\Users\PC ADI \AppData\Local\Temp dizinine kaydeder. Bu nedenle bu dosyayı Excel üzerinden F12 veya menüden farklı kaydederek kullanabilirsiniz. Kayıt işlemini yapmazsanız bu dosyanız kaybolabilir. Hatta bir sonraki şablon üretiminde yok olur.Buna dikkat ediniz.
  • Raporun Biçimlendirilmesi
    • Netcad Excel Raporunu ilgili dizinden açtığınızda Excel’den biçimlendirme yaparak Dosyanızın daha görsel olmasını sağlayabilirsiniz. Burada Örnek Dosyamız Var. Bu dosyayı indirdikten sonra C:\NetcadReport\PARSEL dizinine kopyalayınız.
    • Videomuzda herşeyi ayrıntı ile anlattık. Umarız faydamız olmuştur.
Beta sürümde olan Harita Akademi Internet sitemizde daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
   
Category
Tags

No responses yet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir